Süre: 20 dk – 4-6 kişi

Ah, yeşil kuşkonmazı ne kadar seviyoruz… ve kesinlikle beyaz peynir ile çok iyi gidiyor! Burada lezzetli bir bahar pastası için basit ve özgün bir kombinasyon bulacaksınız. Son lokmaya kadar tadını çıkarmak için özenle hazırlayın!

Malzemeler

  • 1 demet yeşil kuşkonmaz
  • 1 yumurta
  • 1 blok 150 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Biber ve tuz
  • Pasta hamuru için
  • 200 gr un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr çok soğuk tereyağı
  • 65 ml buzlu su

Hazırlanışı

  • Unu ve tuzu S-bıçaklı SliceSy'nin kasesine dökün. Aralıklı patlamalarla hız 2'de karıştırın. Soğuk tereyağını küçük küpler halinde kesin ve karışıma ekleyin. Ufalanan bir doku elde edene kadar aralıklı patlamalarla hız 1'de karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş buzlu suyu ekleyin. Bunu hamur oluşmaya başlayana kadar yapın.
  • Hamuru bir pişirme kağıdına dökün ve bir top haline getirin. Işığı düzleştirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru dikdörtgen şeklinde şekillendirin ve buzdolabına koyun.
  • Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
  • Yeşil kuşkonmazı soyun ve uçlarını sağlam tutun. 180°C'de 10 dakika buharda bekletin. Kenara koyun.
  • Beyaz peyniri ve yumurtayı SliceSy kasesine koyun. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Kaseyi kapatın ve yumurta ve beyaz peynir kalın bir krema oluşana kadar Bamix ile 2 Hız karıştırın.
  • Pasta hamurunu buzdolabından çıkarın ve üzerine beyaz kremayı eşit şekilde yayın. Yeşil kuşkonmazla süsleyin ve 15 dakika fırına koyun. Genç sürgünlerden oluşan bir salata ile birleştirin.

Afiyet olsun!