Yaban Mersinli Yulaflı Muffin Tarifi

“Lezzetli, üstüne üstlük sağlıklı da!”

Malzemeler

  • 9 adet muffin için
  • 75 gr yulaf ezmesi
  • 2 muz
  • 130 gr un
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 70 ml yoğurt
  • 2 yumurta
  • 150 gr yaban mersini

Hazırlanışı

  • Fırınınızı 180 derece ısıtın.
  • Yulaf ezmesini bamix doğrayıcı ile toz haline getirin.
  • Muzları çatal veya bamix mikser ile ezin.
  • Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırın.
  • Yaban mersini ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • Normal muffin kalıpları kullanın veya bir teneke muffin kalıbını tereyağı ile ovalayın. Hamuru kalıplara paylaştırın.
  • Her çöreğin üzerine yulaf serpin ve 25 dakika ya da altın rengi olana ve üzeri kızarana kadar pişirin.