İtalyan geleneğinin harika bir klasiği birkaç dakika içinde hazır!

Malzemeler

  • 150 g jülyen şeritler halinde beyaz soğan
  • 4 yumurta
  • tuz ve biber
  • bir dal taze nane
  • 40 g pecorino peyniri
  • 40 g sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Soğanları jülyen şeritler halinde yaklaşık 3 saat suda bekletin. Süre dolduktan sonra süzün ve bir tencerede biraz sızma zeytinyağı ve bir bardak su ile kavurun.
  • Onları yaklaşık 15 dakika hafifçe pişirin. Bu arada yumurtaları uzun, dar bardağa kırın.Tuz, karabiber ve nane yapraklarını ekleyin. Düz bir disk bıçağı ile donatılmış bamix'i yerleştirin. Onları birkaç dakika çırpın.
  • Karışımı bir kaseye dökün, peynir ve kızarmış soğanları ekleyin. Kaşıkla karıştırıp sıvı yağ ile yağlanmış yapışmaz bir tavaya dökün. Yaklaşık 3 dakika pişirin, ardından ters çevirin ve aynı süre boyunca diğer tarafta pişirmeye devam edin. Omleti sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir