İtalyan geleneğinin harika bir klasiği birkaç dakika içinde hazır!
Malzemeler
Hazırlanışı
- Soğanları jülyen şeritler halinde yaklaşık 3 saat suda bekletin. Süre dolduktan sonra süzün ve bir tencerede biraz sızma zeytinyağı ve bir bardak su ile kavurun.
- Onları yaklaşık 15 dakika hafifçe pişirin. Bu arada yumurtaları uzun, dar bardağa kırın.Tuz, karabiber ve nane yapraklarını ekleyin. Düz bir disk bıçağı ile donatılmış bamix'i yerleştirin. Onları birkaç dakika çırpın.
- Karışımı bir kaseye dökün, peynir ve kızarmış soğanları ekleyin. Kaşıkla karıştırıp sıvı yağ ile yağlanmış yapışmaz bir tavaya dökün. Yaklaşık 3 dakika pişirin, ardından ters çevirin ve aynı süre boyunca diğer tarafta pişirmeye devam edin. Omleti sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!