SIKÇA SORULAN SORULAR
Bunun nedeni çoğunlukla yumurta, şeker veya bal gibi yapışkan yiyeceklerin işlenmesidir.
Yapmanız gereken en iyi şey, çalışmakta olduğunuz cihazı ve ataşmanı bir süre ılık bulaşık suyunda çalıştırmaktır. Gövde ıslanabilir, ancak kablo çıkışı ve güç düğmeleri kuru kalmalıdır. Her kullanımdan sonra cihazın alt kısmını akan su altında temizleyin.
Eklentiyi çıkarmadan önce daima fişini çekin!
Ardından lütfen bir pense alın ve ataşmanın yaylı bıçağını hafifçe içeri doğru hafifçe bastırın (lütfen daima aks üzerinde birlikte bastırın).
Lütfen birbirine çok sıkı bastırmayın; aksi takdirde ataşmanı monte edemezsiniz!
Bamix®’iniz birkaç ayda bir yağlarsanız daha uzun ömürlü kalacaktır. Bunun için normal ayçiçek yağı (zeytinyağı değil) kullanın. Cihazı kesici gövdesi (dört ayaklı) yukarı bakacak şekilde tutun ve uzatma miline birkaç damla yağ sürün. Cihazı yaklaşık 2 dakika çalıştırın. Ardından uzatma milini sıcak suda temizleyin.
Bunun nedeni kesici gövdesinde kurumuş yiyecek artıkları olabilir. Bamix® uzatma milini biraz bulaşık deterjanlı sıcak suda birkaç dakika bekletin. Bu, yiyecek kalıntılarını gevşetmek için yeterli olabilir. Bamix®’i birkaç saniye suda çalıştırın. Fişi elektrik şebekesinden çıkarın! Ardından uzatma miline 2-3 damla ayçiçek yağı (zeytinyağı değil) koyun. Cihazı 2 dakika çalıştırın. Uzatma milini sıcak suda temizleyin.
Ataşmanı gevşetmeyi denemek için geniş bir tornavida kullanabilirsiniz. Aparatı birkaç dakika bulaşık deterjanlı sıcak suda bekletmek ve Bamix®’i bir süre suda çalıştırmak en iyisidir. Lütfen eki çıkarmadan önce elektrik fişini çekin. Eklentiyi çıkarmadan önce daima fişini çekin!
Ataşmanların açıklıkları sık kullanımla biraz genişleyebilir. Bu durumda, çok amaçlı bıçağın her zamanki gibi tekrar uzatma miline tutunması için açıklığı pense ile dikkatlice sıkabilirsiniz.
Seviye 1, hafif gıdaların işlenmesi ve küçük miktarlar için kullanılır. Seviye 2, sert gıdaların işlenmesi ve büyük miktarlar için kullanılır.
İş biter bitmez hemen bir su kabına (bulaşık deterjanı) daldırın ve 30 saniye çalıştırın. Ardından cihazın fişini çekin ve eklentiyi çıkarın. Dikkat: Cihazı asla tencerenin veya bardağın kenarına vurmayın. Daima elinize doğru hafifçe vurun.
Pişmiş, çiğ veya dondurulmuş meyve, et ve sebzeler, kuruyemişler, baklagiller veya peynir. Yüksek hız, Bamix®’i diyet ve moleküler mutfak için ideal kılar. Bamix® ile kozmetik yüz maskeleri bile hazırlayabilirsiniz.
Haznenin temiz olduğundan emin olun: En küçük miktarda yağ veya sabun bile yumurta aklarını çırpmayı imkânsız hale getirebilir. Minimum dolum miktarına dikkat edin: kesici korumanın kubbesi yarı kapalı olmalıdır. Gerekirse sıcak su ile doldurun. Yumurta aklarını uzun ve dar bir kaba doldurun. Çırpıcıyı takın, kesici korumayı daldırın, Bamix®’i 1. seviyede açın. 3 saniye sonra Bamix®’i hafifçe (45°) eğin ve çok yavaşça yukarı çekin. Maksimum hacme ulaşıldığında, Bamix®’i yumurta akı sıkılaşıncaya kadar yukarı ve aşağı hareket ettirin.
Sadece Bamix® ile çorbaları ve acı sosları doğrudan tencerede püre haline getirebilirsiniz çünkü Bamix® sıçratmaz! Daha büyük miktarlar bile kolayca ve verimli bir şekilde mükemmel çorbaya dönüştürülebilir.
Bamix®’inizi saklamanın en iyi yolu duvar tutucularımızdan birinde veya bir stantta bulundurmaktır. Bu, Bamix®’inizi dik ve elinizin altında tutacaktır. Tabii ki, yerden tasarruf etmek için bir çekmecede de saklanabilir.
Bamix® doğrudan bir tavada veya tencerelerde çizmeden çalışmak için mükemmeldir. Kaplarınızın çizilmesini tamamen önlemek için, tahrik mili üzerindeki tahrik pimi, ataşmanın çentiğine tam olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede ataşmanlar artık kesici koruyucunun ayaklarının ötesine geçmez ve bulaşıkları çizemez. Kesici koruyucunun ayaklarını doğrudan haznenin tabanına veya duvarlarına sürmeyin/basmayın. Bu şekilde daha hassas kaplamalar çizilebilir. İçe eğik tabanlı kaplar kullanmayın.
Bamix® her türlü kapta kullanılabilir, çünkü ataşmanlar doğru şekilde takılırsa kaplar çizilmez. Çırpıcı ile en iyi sonuçları elde etmek için uzun, dar kapları seçin! Cam kaplara dikkat edin.
Hazneler ve kapak (dişli kapağı) ve büyük doğrama bıçağı hariç SliceSy®’deki tüm parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir. Tüm Bamix® aksesuarları kolayca yıkanabilir.
İşin sırrı sallamak, bu yüzden iyi karışır ve harika bir sonuç alırsınız.
Bir dilim kızarmış ekmek alıp Bamix® ile öğütmek en iyisidir. Bu sayede işlemci/değirmendeki lezzetten kurtulabilir ve galeta ununu mutfakta tekrar kullanabilirsiniz.
Yaygın bir neden, SliceSy® ile çok uzun süredir çalışıyor olması veya işlenen miktarın çok fazla olmasıdır. Ayrıca kullanılan bamix®’in yeterince güçlü olmaması da mümkündür. Sadece soğumaya bırakın – yaklaşık 20 dakika sonra her şey tekrar düzelecek.
Farklı motorlardan bahsediyoruz. Bamix® motorları AC motorlardır ve düğmeye ilk basışta mükemmel ve tam güç sağlar. Diğer cihazların bir sonuca yaklaşmak için daha yüksek bir güç çıkışına ihtiyacı vardır, ancak tork genellikle çok düşüktür ve yeterli performans sağlamazlar. Bamix® ise yüksek direnç altında bile en iyi sonuçları elde eden yüksek performanslı bir motora sahiptir. Birçok cihaz şanzıman dişlileriyle çalışır. Bamix® doğrudan güç aktarımına sahiptir ve bu nedenle verimlidir.
Bamix® “Made in Switzerland” bir slogan değil, kültürün bir yansımasıdır. Her şeyi Mettlen/Thurgau’daki fabrikamızda üretiyoruz. Plastik ve metal parçalar, maksimum 100 km yarıçap içinde bulunan uzun vadeli tedarikçilerden gelmektedir. Bu sayede ürünlerimizin %100 İsviçre yapımı olmasını sağlıyor ve sürdürülebilir ve yerel olarak üretiyoruz.
Aslında bamix® mutfaktaki hemen hemen tüm uygulamalar için mükemmel bir arkadaştır. Sitemizdeki sayısız tariften ilham alabilirsiniz!