Amerikan geleneğine özgü makarna peyniri biliyor musunuz? Bu tarifi dene!

Malzemeler

  • 500 g düdük makarna
  • 1 litre tam yağlı süt
  • 80 g tereyağı
  • 70 g un
  • tuz ve biber
  • 250 g emmental peyniri
  • 200 g fontina peyniri
  • 120 g rendelenmiş parmesan
  • Kalıp için:
  • 30 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Hazırlanışı

  • Tereyağını büyük bir tencereye dökün. Eritin ve unu ekleyin. Bir kaşıkla seyreltin. Sütü hep birlikte ekleyin ve çok amaçlı bıçakla donatılmış Bamix'i yerleştirin. Sürekli karıştırarak, krema koyulaşana kadar karıştırın.
  • Çok koyulaşınca birer cm'lik küpler halinde kesilmiş peynirleri dökün ve eritmeye bırakın, karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş peynirin yarısını dökün ve bir kaşıkla karıştırın. Krem peyniri bir kenarda bekletin.
  • Makarnayı bol kaynayan tuzlu suya dökün. Pişince süzün ve krem peynirle birlikte bir kaseye alın. İyice karıştırın ve tereyağlı bir tavaya aktarın ve ekmek kırıntıları serpin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir