“Lezzetli ve canlandırıcı bir çorba.”

Malzemeler

  • 3 ila 4 kişi için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 dal biberiye
  • 500 gr kahverengi mantar
  • 1 l tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kahverengi miso
  • 25 ml tam krema
  • Tuz ve biber

Hazırlanışı

  • Kahverengi mantarları temizleyin ve kalın dilimler halinde kesin. İki diş sarımsağı soyun ve soğanı ince ince doğrayın. Biberiye dallarını çıkarın ve yapraklarını parçalayın.
  • Zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın. Sarımsak, soğan ve biberiyeyi ekleyin. 4-5 dakika kızartın, ardından kahverengi mantarları ekleyin. Tavuk suyu, kahverengi miso, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika kaynamaya bırakın. 1 çorba kaşığı mantarı çıkarın ve daha sonra bir kenara koyun.
  • Çok Amaçlı Bıçağı Bamix'e takın ve pürüzsüz bir çorba elde edene kadar 2. hızda karıştırın. Tam kremayı ekleyin ve homojen bir bütün elde etmek için tekrar karıştırın. Çorba kaselerinde servis yapın ve servis yapmadan hemen önce ayırdığınız mantarları, biraz daha krema, biberiye ve biberi ekleyin.

Afiyet olsun!