Kırmızı Mercimekli Detoks Brokoli Çorbası

Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş kimyon
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 250 gr brokoli
  • 300 gr kırmızı mercimek
  • Birkaç nane yaprağı
  • 1 adet kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Mercimekleri 30 dakika ile 1 saat arasında bekletin. Gerisini hazırlayın – sarımsak ve soğanı soyun, otları ve sebzeleri yıkayın ve brokoli, sarımsak, soğan, biber (isteğe bağlı) ve nane yapraklarını doğrayın.
  • Küçük bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve sarımsak ve soğanları orta ateşte yaklaşık 1 dakika soteleyin. Baharatları ekleyin. Karıştırın ve otların yanmaması için biraz su ekleyin.
  • Tekrar karıştırın ve doğranmış brokoli, mercimek, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1,5 litre su (kaplayacak kadar su) ekleyin. Kapağını kapatıp mercimekler yumuşayana ve diğer her şey pişene kadar 8-10 dakika pişirin.
  • İstenirseniz nane ve kişniş ekleyebilirsiniz.
  • Çorbayı el blenderinizle karıştırın. Çorbayı pürüzsüz olana kadar tamamen karıştırın veya içinde hala birkaç parça olduğunda durabilirsiniz. 1 yemek kaşığı zeytinyağı daha ekleyip karıştırın. Çorba çok kalınsa su ilave edebilirsiniz.
  • Sıcak servis yapın ve isterseniz üzerine biraz pul biber ve kimyon serpin.