6-8 kişilik – Hazırlama süresi: 15 dak – Pişirme süresi 30 dak
Malzemeler
Hazırlanışı
- Soğanları dilimler halinde kesin, zeytinyağı ile bir tavaya koyun ve orta ateşte kızartın. Düzenli olarak karıştırın ve güzelce karamelize olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğanlar tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında saklayın.
- Daha sonra büyük bir kase alın ve karamelize soğan, süzme peynir, krema, limon suyu ve Worcestershire sosunu ekleyin. Daldırma eşit ve pürüzsüz olana kadar bamix ile karıştırın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Sosu birkaç dal frenk soğanı ve taze soğan dilimleri ile servis edin. Aperatif ile biraz cips ile mükemmel. Sosu buzdolabında en az üç gün saklayabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Afiyet olsun!