Süre: 1.15 saat – 6-8 kişi

 

En iyi sebzeli kek havuçlu kektir! Krem peynirli kremasıyla yumuşak, canlandırıcı, keskin ve süper taze. SliceSy rendesi sayesinde pasta kısa sürede hazır! mmmm……

Malzemeler

  • 335 gr beyaz şeker
  • 300 gr esmer şeker
  • 180 ml yağ
  • 4 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 120 gr elma püresi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 300 gr hamur unu
  • 8 gr kabartma tozu
  • 8 gr sodyum karbonat
  • 1 1/2 çay kaşığı tuz
  • 125 gr pekan cevizi
  • 450 gr havuç
  • Glazür için
  • 450 gr krem peynir
  • 340 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 800 gr pudra şekeri

Hazırlanışı

  • .Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. 20 cm çapında üç kek kalıbı hazırlayın. Yağlı kağıttan yuvarlaklar kesip kek kalıplarının dibine yerleştirin. Kalıpların kenarlarını yağlayın ve daha sonra kekleri kolayca ayırabilmeniz için un serpin.
  • İki şeker, yağ, yumurta, elma püresi, vanilya ve baharatları bir salata kasesine dökün. Bamix'e mikseri takıp 1 Hız karıştırın. Un, kabartma tozu, bikarbonat ve tuzu ekleyin. Bamix ile tekrar karıştırın.
  • Cevizleri SliceSy'nin kasesine dökün ve S bıçağını üstüne kaydırın. Somunları kabaca doğramak için 2 ila 3 kez hız 2'ye basın. Sonra onları hamurun üzerine dökün. S-bıçağını çıkarın ve şimdi üzerinde en ince delikler bulunan rende ile diski kaydırın.

Afiyet olsun!