Dondurmalı Kurabiyeler

‘’Para belki mutluluğu satın alamayabilir ama, dondurma satın alabilir.’’

Malzemeler

  • 130 gr tereyağı
  • 190 gr esmer şeker
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 220 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 gr bitter çikolata
  • Buz
  • Şeker, fıstık, tercihinize göre atıştırmalıklar

Gereken Mutfak Aletleri

  • Bamix mikser aksesuarı
  • Fırın tepsisi ve kağıt
  • Karıştırma kabı
  • Dondurma kaşığı

Hazırlanışı

  • Bir karıştırma kabı alın ve yumuşak tereyağını küçük küpler halinde kesin. Şekeri kaseye ekleyin ve bamix ile karıştırın. Bunun için 'mikser' ekinizi kullanın.
  • Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin. Tohumları sıyırın ve karışıma karıştırın. Çırparken yumurtayı ekleyin. Sütü karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve ardından hamura karıştırın. Çikolata parçalarını karıştırın.
  • Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Yağlı kağıt serili hamur kaşıklarını dizin. Çerezler arasında yeterli boşluk bırakın. Üzerini çatalla hafifçe bastırın ve 180 derecelik fırında 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Soğusunlar.
  • Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerini farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz. Pudra şekerini biraz suyla karıştırın, böylece serpin, Bresilienne fıstığı ve bisküviler yapışır.
  • Dondurucudan en sevdiğiniz dondurma aromasını alın ve iki kurabiye arasına bir kepçe alın.