Soslu köfte…Kim sevmez ki? Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

  • Köfte için:
  • 300 g dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 40 g rendelenmiş peynir
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • tuz ve biber
  • Sos için:
  • 40 g doğranmış soğan
  • 750 g soyulmuş domates
  • 50 g sızma zeytinyağı
  • 1 dal fesleğen
  • tuz
  • 300 g mozzarella
  • 50 g rendelenmiş peynir
  • 200 ml ayçiçek yağı
  • 8 adet erişte

Hazırlanışı

  • Köfte için tüm malzemeleri SliceSy kasesine koyun. Kapağı kapatın ve bamix'i yerleştirin. İkinci hıza çevirin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Hamuru bir kaseye alın ve her biri yaklaşık 6 g olan küçük toplar oluşturun. Yağı yapışmaz bir tavada ısıtın ve hızlı bir şekilde kızartın. Sonunda onları bir kenara koyun.
  • Sos için, bir sos tavasında kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri ekleyin ve 25 dakika pişirin. Tuzu ekleyin ve çok amaçlı bıçağa takılı bamiksi yerleştirerek karıştırın. Sostan 3 kepçe alın ve köftelerle birlikte bir kaseye dökün. Kenarda tutun.
  • Kuru makarna yuvalarını önceden bolca domates dağıttığınız bir fırın tepsisine dizin. Yuvaları bol domatesle serpin. Mozzarella, biber ve rendelenmiş peyniri ekleyin. 170°C fanlı fırında 25 dakika pişirin. En son içlerine kaynayan soslu köfteleri dizin. Fesleğen ekleyin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir