Detoks Salatalık Çorbası

‘’Lezzetli ve Sağlıklı.’’

Malzemeler

  • 1 salatalık
  • 200 gr yoğurt
  • 500 ml soğuk sebze suyu
  • Yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve biber
  • Süslemesi: Kırmızı soğan, taze otlar, kırmızı lahana sürgünleri ve yenilebilir çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Salatalığı soyun ve küpler halinde doğrayın.
  • Soğanı soyun ve doğrayın.
  • Bir kaseye salatalık, soğan, yoğurt, et suyu ve limon suyunu koyun ve bamix ile karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Çorbayı buzdolabında soğumaya bırakın (en az 30 dakika).
  • Çorbayı dört kaseye veya tabağa koyun ve kırmızı soğan parçaları, otlar, sürgünler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin.

Afiyet olsun!