Malzemeler

  • 250 gr ahududu
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlanışı

  • Ahududu ve iki yemek kaşığı suyu bir tencereye koyun ve orta ateşte ısıtın. Ara sıra karıştırın ve yaklaşık on dakika pişmesine izin verin.
  • Ahududuları ateşten alın. Bunları chia tohumları, akçaağaç şurubu ve vanilya özü ile birlikte bir kaseye koyun. Bamix ile püre haline gelene kadar karıştırın.
  • Reçeli bir kavanoza dökün ve buzdolabında birkaç saat bekletin. Ahududu reçelini chia tohumlu buzdolabında bir haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun!