Malzemeler

  • 2 kırmızı biber
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 30 gr dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 1 demet kişniş
  • 1 demet taze maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tozu
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biber ve tuz

Hazırlanışı

  • Biberlerin çekirdeklerini dikkatlice çıkarın.
  • Biber, kırmızı soğan ve domatesi 2 parçaya kesin.
  • Sarımsak, kişniş ve maydanozu bamix (işleme değirmeni) kullanarak ince ince doğrayın.
  • Şimdi tüm malzemeleri (biber, kırmızı soğan, domates, sarımsak, kişniş, maydanoz, zeytinyağı, kimyon tozu ve limon suyu) büyük bir kapta birleştirin ve bamix ile iyice karıştırın.
  • Salsayı tuz ve karabiberle tatlandırın ve bamix ile tekrar karıştırın.