Süre: 25 dk / 4 kişilik

Alabaş’ın ne olduğunu biliyor musunuz? Bir elma kadar sulu, gevrek, turpgillerden bir sebze! Ayrıca alabaşlar büyük bir C vitamini kaynağıdır. Bu tarifte onları hazırlamanın lezzetli bir yolunu bulacaksınız.

Malzemeler

  • 2 alabaş
  • 2 arpacık
  • 1 orta boy patates
  • 1 l sebze suyu (veya tavuk suyu)
  • 15 cl sıvı krema
  • Küçük hindistan cevizi
  • Bir düzine taze adaçayı yaprağı
  • Tuz
  • Biber

Hazırlanışı

  • Alabaşları, patatesleri ve arpacıkları soyun. İlk ikisini kabaca doğrayın, ancak arpacık soğanlarını bütün tutun. Tüm sebzeleri 2 adaçayı yaprağıyla birlikte bir buharlı sepete koyun ve 85°C'de 12 ila 14 dakika buharda bırakın. Buharlı sepetiniz yok mu? Sebzeleri doğrudan 15 dakika pişirin.
  • Bu arada, bir tavaya bir tutam sıvı yağ dökün ve kalan adaçayı yapraklarını çıtır çıtır olana kadar birkaç dakika kızartın.
  • Buğulanmış sebzeleri sıcak et suyu ve krema ile birlikte bir salata kasesine dökün. Bamix'in çok amaçlı bıçağını takın ve güzel, kremalı bir çorba elde edene kadar 2. hızda karıştırın. Biraz hindistan cevizi ve tuz ve karabiber ekleyin. Tekrar karıştırın ve üzerine adaçayı yapraklarıyla birlikte güzelce ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!