Herkesi çıldırtacak bir tatlı! 

Malzemeler

  • 170 g un
  • 60 g su
  • 1 yumurta
  • 20 g ayçiçek yağı
  • Dolgu için:
  • 100 g toz şeker
  • 4 elma
  • 100 g bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • limon kabuğu
  • 40 g rom
  • 50 g badem

Hazırlanışı

  • Makarna için, tüm malzemeleri büyük bıçaklı SliceSy'ye dökün, karıştırmak için Bamix'i çalıştırın. Bir top oluşturmak için çalışma yüzeyinde elle çalışın. Streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada, kurabiye bisküvilerini romla birlikte SliceSy'nin kasesine dökün. Bamix'i etkinleştirin ve kaba bir toz elde edene kadar karıştırın. Kenarda tutun.
  • Elmaları dörde bölün. Daima SliceSy ve mandolin bıçağıyla birlikte dilimlemek için boşluğa yerleştirin. Daha sonra elmaları şekerle, önceden ıslatılmış kuru üzümlerle, bademlerle, limon kabuğuyla ve tarçınla birleştirin.
  • Hamuru oklava ile açın ve çok ince olana kadar çekin. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile yayın ve ufalanmış romlu bisküvileri serpin. Yumuşayan elmaları dizip rulo yapın. Turtayı parşömen kağıdı ile kaplı bir damlama tepsisine yerleştirin ve 180°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından 165°C'ye düşürerek 25 dakika daha pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir