Malzemeler
- 2 kırmızı biber
- 1 domates
- 1 diş sarımsak
- 30 gr dilimlenmiş kırmızı soğan
- 1 demet kişniş
- 1 demet taze maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon tozu
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Biber ve tuz
Hazırlanışı
- Biberlerin çekirdeklerini dikkatlice çıkarın.
- Biber, kırmızı soğan ve domatesi 2 parçaya kesin.
- Sarımsak, kişniş ve maydanozu bamix (işleme değirmeni) kullanarak ince ince doğrayın.
- Şimdi tüm malzemeleri (biber, kırmızı soğan, domates, sarımsak, kişniş, maydanoz, zeytinyağı, kimyon tozu ve limon suyu) büyük bir kapta birleştirin ve bamix ile iyice karıştırın.
- Salsayı tuz ve karabiberle tatlandırın ve bamix ile tekrar karıştırın.