Malzemeler

  • 6 dilim kuru ekmek
  • 100 gr'lık bir dilim parmesan peyniri
  • 4 diş sarımsak
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 avuç düz veya kıvırcık maydanoz
  • Kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet enginar
  • 1 limon
  • Tuz ve biber

Hazırlanışı

  • Kuru ekmeği SliceSy'ye koyun ve ekmek kırıntısı olana kadar 2 Hız karıştırın. Daha sonra rendelenmiş peynir elde etmek için Parmesan peynirini iyice karıştırın. Son olarak, sarımsak, karanfil, maydanoz ve kekik ile aynı şeyi yapın ve iyice karıştırın.
  • Geniş bir kapta galeta unu, Parmesan peyniri, sarımsak, maydanoz, kekik, limon kabuğu rendesi, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Kenara koyun.
  • Enginarları hazırlayın. Yaprakların alt sırasından 1 cm sapı kesin. Tüm enginar yapraklarının uçlarını mutfak makasıyla kesin. Bir dilim limon alın ve kahverengileşmemeleri için kesik kenarlarına sürün.
  • Fırını 190°C'ye önceden ısıtın.
  • Enginarların orta yapraklarını parmaklarınızla dikkatlice açın. Enginarların yumuşak, sarı iç yapraklarını çıkarın. Lifli iç kısmı kazımak ve çıkarmak için metal bir kaşık kullanın.
  • Enginarları kapaklı bir fırın tepsisine koyun ve karışımınızla doldurun. Fırın tepsisine biraz kaynar su dökün ve iki dilim limon ekleyin. Enginarların üzerine bir tutam zeytinyağı gezdirin.
  • Bir saat fırına koyun. Ardından kapağı çıkarın ve iç harcınızın üst kısmı güzel bir altın rengi elde edene kadar ızgara yaptıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!