Süre: 10 dk – 4 kişi

Taco + tavuk + guacamole = arkadaşlarla bir parti için mükemmel kombinasyon. İşte size hemen tavukları kolay parçalamak için ipucumuz: Et parçalarını barbeküde ızgara yapın, SliceSy kasesine koyun ve S bıçağıyla birkaç vuruşla karıştırın.

Malzemeler

  • 4 tavuk budu
  • Meksika baharat karışımı
  • Bir paket tortilla
  • 1 avuç çeri domates
  • 1/2 kırmızı soğan
  • 2 avokado
  • 2 dal taze nane
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 acı biber
  • 1 demet kişniş
  • Yoğurt

Hazırlanışı

  • Barbekünüzü ısıtın.
  • Tavuk budu üzerine Meksika baharatı serpin (mevcut bir karışımı kullanabilir veya kendi biber, kırmızı biber, kimyon, soğan tozu ve kekik ile karıştırabilirsiniz).
  • Tavuk butlarını mangalda ızgara yapın. Süre, barbekü türüne (gaz, kömür, elektrik…) bağlıdır. Et parçalarını ara sıra çevirin, böylece her tarafı güzelce pişirilir.
  • Bu arada, guacamole hazırlayın. Çoklu bıçağı bamix kablosuza takın. Bir bardağa kırmızı soğan ve kiraz domatesleri koyun. Kabaca doğramak için 2. Hızda karıştırın.
  • İki avokadonun hamurunu ve limon suyunu, zeytinyağını ve tuz ve karabiberi ekleyin. Birkaç parça ile pürüzsüz bir guacamole elde edene kadar hızlıca karıştırın. Serin bir yerde saklayın.
  • Tavuklar pişince kemiklerini çıkarın. Eti SliceSy'nin kasesine koyun. S bıçağını kaydırın ve hızlı bir şekilde kıyılmış tavuk yapmak için 2 hızında kısa aralıklarla karıştırın.
  • Ekmeği guacamole ve kıyılmış tavukla süsleyin ve birkaç kişniş yaprağı, 2 çay kaşığı yoğurt ve birkaç şerit acı biber ekleyin.

Afiyet olsun!