Süre: 10 dk – 4 kişi
Taco + tavuk + guacamole = arkadaşlarla bir parti için mükemmel kombinasyon. İşte size hemen tavukları kolay parçalamak için ipucumuz: Et parçalarını barbeküde ızgara yapın, SliceSy kasesine koyun ve S bıçağıyla birkaç vuruşla karıştırın.
Malzemeler
Hazırlanışı
- Barbekünüzü ısıtın.
- Tavuk budu üzerine Meksika baharatı serpin (mevcut bir karışımı kullanabilir veya kendi biber, kırmızı biber, kimyon, soğan tozu ve kekik ile karıştırabilirsiniz).
- Tavuk butlarını mangalda ızgara yapın. Süre, barbekü türüne (gaz, kömür, elektrik…) bağlıdır. Et parçalarını ara sıra çevirin, böylece her tarafı güzelce pişirilir.
- Bu arada, guacamole hazırlayın. Çoklu bıçağı bamix kablosuza takın. Bir bardağa kırmızı soğan ve kiraz domatesleri koyun. Kabaca doğramak için 2. Hızda karıştırın.
- İki avokadonun hamurunu ve limon suyunu, zeytinyağını ve tuz ve karabiberi ekleyin. Birkaç parça ile pürüzsüz bir guacamole elde edene kadar hızlıca karıştırın. Serin bir yerde saklayın.
- Tavuklar pişince kemiklerini çıkarın. Eti SliceSy'nin kasesine koyun. S bıçağını kaydırın ve hızlı bir şekilde kıyılmış tavuk yapmak için 2 hızında kısa aralıklarla karıştırın.
- Ekmeği guacamole ve kıyılmış tavukla süsleyin ve birkaç kişniş yaprağı, 2 çay kaşığı yoğurt ve birkaç şerit acı biber ekleyin.
Afiyet olsun!