Süre: 1 saat – 4 kişilik

Somon ve bezelye kombinasyonu her zaman iyi sonuç verir. Bizim bükülmemiz mi? Nane, yoğurt ve limon. Karamelize somonla mükemmel uyum sağlayan bağımlılık yapan bir bezelye püresini bu şekilde yapıyoruz. Ebeveynleriniz gibi önemli misafirler için orijinal bir yemek!

Malzemeler

  • 4 somon fileto
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 orta boy soğan
  • 250 gr kabuklu taze bezelye (veya çözülmüş dondurulmuş bezelye)
  • 2 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı taze limon suyu
  • Biber ve tuz
  • Limon dilimleri, sunum için

Hazırlanışı

  • 1. Soğanı SliceSy kasesine koyun ve 2-3 basınçta 2 Hız doğrayın. Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Soğanı ekleyin ve biraz tuz serpin. Soğan güzel bir renk alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ardından bezelyeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • 2. Püre için bezelye/soğan karışımını SliceSy'nin kasesine dökün. Taze nane yaprakları, Yunan yoğurdu, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Pürüzsüz bir püre elde edene kadar 2. Hızda karıştırın. Kenara koyun.
  • 3. Yapışmaz bir tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Somon filetolarını tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya dökün. Somon filetolarının bir tarafını altın rengi olana kadar 4 ila 5 dakika kızartın. Sonra onları ters çevirin ve 2 ila 3 dakika daha pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün ve soya sosunu ekleyin.

Afiyet olsun!