Kirazlı Kek
‘’Bu kek gününüze neşe katacak.’’
Malzemeler
Hazırlanışı
- Fırınınızı 180 derece ısıtın.
- Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisine bir yemek kaşığı un koyun ve her yerinde ince bir un tabakası olacak şekilde bölün. Fazla unu kalıptan çırpın.
- Tereyağı ve şekeri geniş bir kaseye alın ve çırpıcı aparatı yardımıyla üç dakika iyice karıştırın, bütünü biraz daha havadar olsun.
- Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yumurtaları teker teker karışıma ekleyin;
- Unu kabartma tozu ile birlikte ekleyin (veya kendi kabaran ununuz varsa kabartma tozunu atabilirsiniz) ve bir çırpma teli ile karıştırın. Her şey karışana kadar karıştırın, ama çok uzun değil!
- Kirazları bir elek içine koyun ve iyice süzün. Bir yemek kaşığı un ile karıştırın ve kirazların üzerine iyice yayın. Bu sayede pişerken dibe çökmezler.
- Hamuru fırın tepsisine dökün ve bir bıçak veya spatula ile düzeltin. Hala biraz badem pulunuz varsa, şimdi üstüne serpebilirsiniz.
- Fırına (altta) yaklaşık 60 dakika boyunca pişirin.
- Kek çok çabuk kızarırsa, iki kat alüminyum folyo ile kaplayın.
- 50 dakika sonra kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin, her fırın farklıdır! Hamurun hala çalışıp çalışmadığını görmek için bir kürdan kullanın. Değilse, keki fırından çıkarın ve kalıptan daha fazla soğumaya bırakmadan önce 5 dakika soğumaya bırakın.