Kirazlı Kek

‘’Bu kek gününüze neşe katacak.’’

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr şeker
  • 2 yumurta
  • 200 gr un
  • 700 gr kiraz (350 gram süzülmüş)
  • Tercihe bağlı badem ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Fırınınızı 180 derece ısıtın.
  • Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisine bir yemek kaşığı un koyun ve her yerinde ince bir un tabakası olacak şekilde bölün. Fazla unu kalıptan çırpın.
  • Tereyağı ve şekeri geniş bir kaseye alın ve çırpıcı aparatı yardımıyla üç dakika iyice karıştırın, bütünü biraz daha havadar olsun.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yumurtaları teker teker karışıma ekleyin;
  • Unu kabartma tozu ile birlikte ekleyin (veya kendi kabaran ununuz varsa kabartma tozunu atabilirsiniz) ve bir çırpma teli ile karıştırın. Her şey karışana kadar karıştırın, ama çok uzun değil!
  • Kirazları bir elek içine koyun ve iyice süzün. Bir yemek kaşığı un ile karıştırın ve kirazların üzerine iyice yayın. Bu sayede pişerken dibe çökmezler.
  • Hamuru fırın tepsisine dökün ve bir bıçak veya spatula ile düzeltin. Hala biraz badem pulunuz varsa, şimdi üstüne serpebilirsiniz.
  • Fırına (altta) yaklaşık 60 dakika boyunca pişirin.
  • Kek çok çabuk kızarırsa, iki kat alüminyum folyo ile kaplayın.
  • 50 dakika sonra kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin, her fırın farklıdır! Hamurun hala çalışıp çalışmadığını görmek için bir kürdan kullanın. Değilse, keki fırından çıkarın ve kalıptan daha fazla soğumaya bırakmadan önce 5 dakika soğumaya bırakın.