Malzemeler

  • 4 kişilik
  • 8 tavuk şiş
  • 1 acı biber
  • 1 avuç taze kişniş
  • 2 yemek kaşığı tuzlu fıstık
  • 2 limon
  • Satay Sosu için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz ve biber
  • 200 ml su

Hazırlanışı

  • Satay sosu için tüm malzemeleri bir sürahiye koyun. Bıçağı bamixin üzerine kaydırıp karıştırın. Tavuk şişlerini mangalda veya ızgara tavasında yapın. Bir tabakta sos tenceresiyle birlikte servis yapın. Taze kişniş ve ezilmiş fıstık serpin. Limon dilimleri ile süsleyin.