“Bağımlılık yapan lezzetli bir kahvaltı.”

Malzemeler

  • 1 paket kabartma tozu
  • 240 ml badem sütü
  • 110 g margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 400 g un
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 60 g şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Tarçın Tozu Tarifi için: 4 ila 5 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı

  • Yağın yarısını (55 gr) eritin ve badem sütü ile birlikte bir salata kasesine dökün. Karışımın ılık olduğundan emin olun, kuru mayayı serpin ve 10 dakika bekletin. Sonra bir yemek kaşığı şeker kamışı ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Unu ekleyin ama bunu üç arayla yapın ve bu arada yoğurmaya devam edin (dikkat edin hamur biraz ele yapışıyor). Güzel ve homojen bir karışım elde ettiğinizde hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye koyun. Şimdi hamuru bir top haline getirin. Salata kasesini durulayın, hafifçe yağlayın ve hamur topunu içine yerleştirin. Kabı temiz bir bezle örtün ve bir saat boyunca ılık bir yere koyun. Hamurun hacmi iki katına çıkmalıdır.
  • Bu arada, kendi öğütülmüş tarçın tozunuzu yapın. İşlemci öğütücüye 4 ila 5 çubuk tarçın yerleştirin. Çubukları kabaca doğrayın. Şimdi toz diskini Bamix'in üzerine yerleştirin ve tarçın iyice öğütülene kadar tekrar karıştırın. Bir kavanoza dökün ve baharat rafınıza koyun. Çalışma yüzeyinizin üzerine bir kat un serpin ve hamuru büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. Kalan yumuşatılmış tereyağını (55 gr) yüzeye yayın.
  • Kalan şeker ile tarçın tozunu bir kapta karıştırın ve bu karışımı hamurun tüm yüzeyine serpin. Hamuru üçe katlayın ve on iki parçaya bölün. Üç şeridi bir bıçakla parçalara ayırmadan tüm parçalara ayırın. Hamuru örün ve örgüyü bir düğüm oluşturacak şekilde yuvarlayın. Kek veya muffin kalıbını yağlayın ve çörekleri deliklere yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın ve fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Bir kasede biraz süt ile bir yumurtayı çırpın ve her bir çöreği bir fırça ile fırçalayın. 25 ila 30 dakika fırına koyun. Soğumaya bırakın ve servis yapın.